Araştırma sırasında iki gemi, Çukçi Platosu, Kanada Havzası ve Arktik Okyanusu'nun merkezi bölgesinde deniz çevresine ilişkin kapsamlı incelemeler yürüttü. Deniz buzu sınırında çok disiplinli araştırmalar ile atmosfer-buz-deniz sisteminin üç boyutlu ve eş zamanlı gözlemlenmesi gibi alanlarda önemli sonuçlar elde edildi.
Çin'in 16. Arktik Araştırma Ekibi Başkanı Wang Jinhui, sefer kapsamında elde edilen kapsamlı bulguların iklim değişikliğinin daha iyi anlaşılması ve buna etkin şekilde karşılık verilmesinin yanı sıra Arktik bölgesinin sürdürülebilir kalkınmasının ilerletilmesine güçlü bilimsel destek sağladığını belirtti.
Öte yandan Jidi ve Tansuo-3 araştırma buzkıran gemileri çalışmalarını sürdürüyor. Gemilerin ekim ayının ortalarında Çin'e dönmesi bekleniyor.
